Johns Hopkins Universiteit

door Charmaine Wyatt op December 28, 2021

De bekende Johns Hopkins Universiteit in Amerika heeft een aparte tak waarin zij verder onderzoek doen naar psychedelica. Hun wetenschappers hebben meerdere malen aangetoond dat het gebruik van psychedelische middelen echte potentie hebben. 

Onderzoek naar psychedelica is niet nieuw. In de jaren ’50 en ’60 werd al onderzoek gedaan maar dit werd abrupt beëindigd in de jaren 70 vanwege grote mispercepties over psychedelica. Nadat het onderzoek jaren heeft stilgelegen in de Verenigde Staten kreeg in het jaar 2000 de Johns Hopkins universiteit toestemming om het onderzoek voort te zetten. 

In de afgelopen 21 jaar is er veel voortgang geboekt. De focus ligt vooral op hoe psychedelica invloed heeft op gedrag, stemming, kennis, hersenfunctionaliteit en overige biologische punten van gezondheid. Er wordt onder andere onderzoek gedaan naar de effectiviteit van psychedelica bij verslavingen, Alzheimer, Post Traumatisch Stress Syndroom, Ziekte van Lyme en depressies. Op de website www.Hopkinspsychedelic.org vind je welke ontdekkingen er tot nu toe al zijn gedaan en nieuws over aankomende onderzoeken. 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


Terug naar boven