Zelf onderzoek doen naar truffels microdoseren

door Charmaine Wyatt op January 26, 2022

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar psilocybine, de werkende stof in de truffels van Xtra Positive. Er is een hernieuwde interesse gekomen in de wetenschap en dit wordt op verschillende manieren met het grote publiek gedeeld. Dit wordt gedaan op de traditionele manier door onderzoeksresultaten te delen door middel van artikelen maar steeds vaker kun je de informatie ook via andere kanalen verkrijgen. 

Via deze weg delen wij een aantal kijk en leestips zodat je je eigen onderzoek kunt doen naar truffels. 

1: Youtube: Dr. Robin Carhart-Harris - Psilocybin and the psychedelic state

 

Dr. Robin Carhart-Harris is een wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van psychedelica. In deze documentaire krijg je een diepgaand kijkje in de werking van psilocybine op de geest. 

2: Netflix: Fantastic Fungi 

Duik onder in de magische wereld van de schimmel: van paddenstoelen die olievlekken opruimen tot ondergrondse schimmelnetwerken waarlangs bomen kunnen communiceren.

 

3: Boek engelstalig: The Psychedelic explorer’s guide

 

James Fadiman's Klassieker en een must om te lezen. Fadiman beoordeelt zowel het nieuwste als het verwaarloosde onderzoek naar de psychotherapeutische waarde van visionair drugsgebruik voor een verhoogd persoonlijk bewustzijn en een groot aantal ernstige medische aandoeningen, waaronder zijn recente studie naar de redenen voor en de resultaten van psychedelisch gebruik onder honderden studenten en professionals. Hij onthult nieuwe toepassingen psychedelica, waaronder microdosering, extreem lage doses voor een beter cognitief functioneren en emotioneel evenwicht.

 

4: Netflix: The mind explained

 

The Mind Explained op Netflix is een informatieve serie over de werking van het brein en psychedelica. Seizoen 1 bevat 5 afleveringen, van hoe het geheugen werkt en waarom we dromen en dan ga je verder naar welke delen van het brein stress en angst veroorzaken. Na 3 afleveringen leer je hoe je met mindfulness en psychedelica het zelfherstellende vermogen van het lichaam kan activeren.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


Terug naar boven