Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

XtraPositive Organic Truffles

Verbeter je stemming, energie en focus!
Bestel Meer informatie
WAT ZIJN ORGANIC TRUFFELS?

Officieel heet de organic truffle Sclerotium. Op plekken waar paddenstoelen groeien bevindt zich in de grond een groot netwerk van mycelium. Sommige soorten paddenstoelen produceren in dit mycelium organic truffles. Deze Truffels zijn een compacte massa van verhard mycelium waarin de soort voedsel en water opslaat om daar gebruik van te kunnen maken als de groeiomstandigheden niet optimaal zijn. De werkzame stof in truffels is psilocybine.

WAT IS MICRODOSING?

Een microdose is een kleine dosis van truffels (XP), die veel mensen in hun dagelijkse en of wekelijkse routines opnemen. Het idee hierachter is om het niveau van creativiteit, energie en focus te verhogen en het niveau van stress, angst en emotionele instabiliteit te verminderen

WAAR KOMEN ORGANIC TRUFFELS VAN XTRAPOSITIVE VANDAAN?

De truffels van XtraPositive komen van een biologische kweker uit Nederland. Het product wordt met zorg gekweekt en verpakt om de uitstekende kwaliteit te kunnen garanderen.

KAN IK SPORTEN ALS IK MICRODOSE?

Ja, sporten en microdosing is een goede combinatie. Je hebt meer energie, en kunt in een goede flow raken.

KAN IK ALCOHOL DRINKEN ALS IK MICRODOSE?

Om de voordelen van microdosing optimaal te benutten raden wij aan om geen alcohol te gebruiken. Het kan geen kwaad om een drankje te drinken maar dan dien je er wel op voorbereid te zijn dat de effecten van de microdose niet meer merkbaar zijn.

WIE GEBRUIKEN MICRODOSING XTRAPOSITIVE TRUFFELS?

XtraPositive wordt gebruikt door allerlei soorten mensen. Dit komt omdat de voordelen: energieboost, stemmingsverbetering, meer focus, innerlijke rust, toename creativiteit en een goede werkflow een groot publiek aanspreken. Als we een beschrijving zouden moeten geven dan zijn dit zelfbewuste mensen die iets willen veranderen in hun leven.

HOE MOET IK DE TRUFFELS BEWAREN?

De organic truffles dienen in de koelkast bewaard te worden om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

WIE MOET VOORZICHTIG ZIJN MET MICRODOSING?

Microdosing raden we niet aan voor mensen met psychische problemen, zwangerschap of onder de 18 jaar. Wil je het toch proberen, doe dit dan in overleg met je huisarts.

HOE BEGIN IK MET MICRODOSING?

In de handleiding vind je verschillende manieren voor het innemen van de truffels en hierin een routine te creëren.

HOE DOSEER IK MIJN MICRODOSE?

Ieder lichaam is anders en reageert verschillend op een bepaalde dosering. Hoe jij reageert op de ingenomen dosis is afhankelijk van je lichaamsbouw, leeftijd, conditie en of je een volle maag hebt. Voor een eerste keer is het belangrijk om dit op een moment te doen dat je geen verplichtingen hebt en dat je kunt wennen aan het gevoel. De truffels zijn verpakt per gram. De dosering is in zijn algemeenheid passend voor een gemiddeld persoon. Ben je veel groter of kleiner dan gemiddeld, kijk dan even hoe je op de dosering reageert. Is de dosering toch iets te hoog maak je dan geen zorgen. Je zult enkel merken dat je meer of mindere focus hebt omdat de werking van de truffel te sterk aanwezig is. Dit effect zal binnen 30 minuten tot 4 uur verdwijnen. Het is de bedoeling dat de werking van de truffel jou helpt en daarom is het belangrijk om je aan de voorgeschreven hoeveelheid te houden en vervolgens voorzichtig af te tasten of je de dosering moet aanpassen. Het is altijd mogelijk om de volgende keer de dosis te verhogen of verlagen.

IS MICRODOSING VERSLAVEND?

Het is bewezen dat organic truffles geen lichamelijke en psychologische verslaving kan veroorzaken. Het is altijd goed om van tijd tot tijd bij jezelf in te checken en na te gaan hoe je je voelt. Daarbij is het ook goed om eens in de zoveel weken een stop in te lassen zodat je lichaam zogenaamd kan resetten. Gewenning aan het product kan er voor zorgen dat je namelijk meer nodig hebt om het gewenste effect te bereiken.

WANNEER MOET IK STOPPEN MET MICRODOSING?

Om de voordelen van microdosing optimaal te kunnen benutten wordt aangeraden volgens een bepaalde routine de truffels in te nemen. Gebruikelijk is 4 tot 8 weken microdosen en 2 tot 4 weken stoppen. Dit is om te zorgen dat je lichaam geen resistentie opbouwt tegen de werkzame stof. Ook als je merkt dat je niet de gewenste werking krijg van de truffels is het raadzaam er even mee te stoppen.

MAG IK AUTORIJDEN ALS IK MICRODOSE?

Ja, dat mag. Let wel op, bij een juiste dosering verbetert je focus en zicht maar zit je net iets hoger dan zijn die effecten verdwenen. Ga altijd bij jezelf na of je je goed voelt en het verantwoordelijk is om de weg op te gaan

HOE LANG ZIJN DE TRUFFELS HOUDBAAR?

 

De truffels zijn luchtdicht en per stuk verpakt en zijn minimaal 2 maanden houdbaar als ze in de koelkast worden bewaard. Een geopend pakje is tot 14 dagen houdbaar mits bewaard in de koelkast.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS VOOR HET GEBRUIK VAN ORGANIC TRUFFLES?

Er is geen wettelijke grens, zoals bij alcohol. Maar XtraPositive beveelt aan dat je 18+ bent voordat je aan microdosing begint.