Home » FAQ

FAQ

XtraPositive Organic Truffles

Verbeter je stemming, energie en focus!
Bestel Meer informatie
WAT IS MICRODOSING?

Een microdose is een kleine dosis van truffels (XP), die veel mensen in hun dagelijkse en of wekelijkse routines opnemen. Het idee hierachter is om het niveau van creativiteit, energie en focus te verhogen en het niveau van stress, angst en emotionele instabiliteit te verminderen

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS VOOR HET GEBRUIK VAN ORGANIC TRUFFLES?

Er is geen wettelijke grens, zoals bij alcohol. Maar XtraPositive beveelt aan dat je 18+ bent voordat je aan microdosing begint.

WAT ZIJN ORGANIC TRUFFELS?

Officieel heet de organic truffle Sclerotium. Op plekken waar paddenstoelen groeien bevindt zich in de grond een groot netwerk van mycelium. Sommige soorten paddenstoelen produceren in dit mycelium organic truffles. Deze Truffels zijn een compacte massa van verhard mycelium waarin de soort voedsel en water opslaat om daar gebruik van te kunnen maken als de groeiomstandigheden niet optimaal zijn. De werkzame stof in truffels is psilocybine.

KUN JE MICRODOSEN ALS JE MEDICIJNEN GEBRUIKT?

Veel mensen vragen zich af kan microdosing worden gecombineerd met medicatie? Dit is een van de meest gestelde vragen aan onderzoekers en deskundigen op het gebied van microdosing.

Daarom hebben Dr. James Fadiman en zijn collega Sophia Korb een lijst samengesteld van medicijnen, supplementen en drugs waarvan tot nu toe bekend is dat ze geen nadelige bijwerkingen veroorzaken wanneer ze gecombineerd worden met microdosing. De lijst komt voort uit de gegevens die zijn verzameld via hun langlopende studie van honderden proefpersonen die onafhankelijk van elkaar hebben gemicrodoseerd met (voornamelijk) LSD, 1P-LSD, of psilocybine.

We willen benadrukken dat deze lijst niet garandeert dat je veilig en verantwoord kunt microdoseren terwijl je een van de genoemde medicijnen gebruikt.

Daarom:

  • Raadpleeg altijd eerst je arts als je van plan bent te combineren, te stoppen of af te bouwen.
  • Onthoud: niemand is op dit moment deskundig genoeg op het gebied van microdosing om je te kunnen adviseren over het stoppen met medicijngebruik.
  • Als je wilt afbouwen omdat je vermoedt dat microdoseren een beter alternatief is, overleg dan met je arts en onderzoek de voor- en nadelen!
KAN IK SPORTEN ALS IK MICRODOSE?

Ja, sporten en microdosing is een goede combinatie. Je hebt meer energie, en kunt in een goede flow raken.

MAG IK AUTORIJDEN ALS IK MICRODOSE?

Ja, dat mag. Let wel op, bij een juiste dosering verbetert je focus en zicht maar zit je net iets hoger dan zijn die effecten verdwenen. Ga altijd bij jezelf na of je je goed voelt en het verantwoordelijk is om de weg op te gaan

WAAR KOMEN ORGANIC TRUFFELS VAN XTRAPOSITIVE VANDAAN?

De truffels van XtraPositive komen van een biologische kweker uit Nederland. Het product wordt met zorg gekweekt en verpakt om de uitstekende kwaliteit te kunnen garanderen.

WIE GEBRUIKEN MICRODOSING XTRAPOSITIVE TRUFFELS?

XtraPositive wordt gebruikt door allerlei soorten mensen. Dit komt omdat de voordelen: energieboost, stemmingsverbetering, meer focus, innerlijke rust, toename creativiteit en een goede werkflow een groot publiek aanspreken. Als we een beschrijving zouden moeten geven dan zijn dit zelfbewuste mensen die iets willen veranderen in hun leven.

KAN IK ALCOHOL DRINKEN ALS IK MICRODOSE?

Om de voordelen van microdosing optimaal te benutten raden wij aan om geen alcohol te gebruiken. Het kan geen kwaad om een drankje te drinken maar dan dien je er wel op voorbereid te zijn dat de effecten van de microdose niet meer merkbaar zijn.

HOE BEGIN IK MET MICRODOSING?

In de handleiding vind je verschillende manieren voor het innemen van de truffels en hierin een routine te creëren.

WIE MOET VOORZICHTIG ZIJN MET MICRODOSING?

Microdosing raden we niet aan voor mensen met psychische problemen, zwangerschap of onder de 18 jaar. Wil je het toch proberen, doe dit dan in overleg met je huisarts.

HOE DOSEER IK MIJN MICRODOSE?

Ieder lichaam is anders en reageert verschillend op een bepaalde dosering. Hoe jij reageert op de ingenomen dosis is afhankelijk van je lichaamsbouw, leeftijd, conditie en of je een volle maag hebt. Voor een eerste keer is het belangrijk om dit op een moment te doen dat je geen verplichtingen hebt en dat je kunt wennen aan het gevoel. De truffels zijn verpakt per gram. De dosering is in zijn algemeenheid passend voor een gemiddeld persoon. Ben je veel groter of kleiner dan gemiddeld, kijk dan even hoe je op de dosering reageert. Is de dosering toch iets te hoog maak je dan geen zorgen. Je zult enkel merken dat je meer of mindere focus hebt omdat de werking van de truffel te sterk aanwezig is. Dit effect zal binnen 30 minuten tot 4 uur verdwijnen. Het is de bedoeling dat de werking van de truffel jou helpt en daarom is het belangrijk om je aan de voorgeschreven hoeveelheid te houden en vervolgens voorzichtig af te tasten of je de dosering moet aanpassen. Het is altijd mogelijk om de volgende keer de dosis te verhogen of verlagen.

HOELANG WERKEN MAGIC TRUFFELS

Het directe effect van magic truffels is ongeveer 5 tot 7 uur. Mensen ervaren vaak echter een zogenaamd afterglow effect van 2 tot 6 weken bij een hoge dosis. Na een microdosis ervaart men vaak een mini-afterglow van zo’n 2 dagen. Dit is een van de redenen dat je het beste minimaal 1 dag tussen elke microdosis moet houden. 

IS MICRODOSING VERSLAVEND?

Het is bewezen dat organic truffles geen lichamelijke en psychologische verslaving kan veroorzaken. Het is altijd goed om van tijd tot tijd bij jezelf in te checken en na te gaan hoe je je voelt. Daarbij is het ook goed om eens in de zoveel weken een stop in te lassen zodat je lichaam zogenaamd kan resetten. Gewenning aan het product kan er voor zorgen dat je namelijk meer nodig hebt om het gewenste effect te bereiken.

HOEVEEL PSILOCYBINE BEVATTEN TRUFFELS?

De hoeveel werkzame stof (sterkte) van verse magic truffels per gram ligt tussen de 0,85mg en 2,5mg. Dit hangt af van het soort truffels.

WANNEER MOET IK STOPPEN MET MICRODOSING?

Om de voordelen van microdosing optimaal te kunnen benutten wordt aangeraden volgens een bepaalde routine de truffels in te nemen. Gebruikelijk is 4 tot 8 weken microdosen en 2 tot 4 weken stoppen. Dit is om te zorgen dat je lichaam geen resistentie opbouwt tegen de werkzame stof. Ook als je merkt dat je niet de gewenste werking krijg van de truffels is het raadzaam er even mee te stoppen.

HOE MOET IK DE TRUFFELS BEWAREN?

De organic truffles dienen in de koelkast bewaard te worden om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

HOE LANG ZIJN DE TRUFFELS HOUDBAAR?

 

De truffels zijn luchtdicht en per stuk verpakt en zijn minimaal 2 maanden houdbaar als ze in de koelkast worden bewaard. Een geopend pakje is tot 14 dagen houdbaar mits bewaard in de koelkast.

KAN OPBOLLING VERPAKKING KWAAD?

Het kan eventueel voorkomen dat de vacuum verpakking opbolt. Verse (levende) truffels geven CO2 af. Het is dus geen zuurstof, de truffels zijn nog steeds vacuüm verpakt en veilig in te nemen. Dit heeft verder geen invloed op kwaliteit en houdbaarheid van de truffels.