Home » Blog » microdosing » Het effect van truffels

Het effect van truffels

XtraPositive Organic Truffles

Verbeter je stemming, energie en focus!
Bestel Meer informatie

XtraPositive gelooft in de positieve effecten van microdosing. Wat is het verschil in effect tussen een microdose (ongeveer 1 gram) en een “grote” (ongeveer 10/15 gram) dosering van de truffels. 

De effecten van een microdosering truffels: 

De natuurlijke truffels van XtraPositive zorgen voor een energieboost. Je zult tevens merken dat je concentratie zich vergroot en je langer bezig kunt zijn met een taak zonder afgeleid te worden. Ook je creativiteit en je stemming worden positief ondersteund door de truffels. 

Psilocybine en psilocine zijn de meest bekende werkzame stoffen in paddo’s en magic truffels. In het menselijk lichaam wordt de stof psilocybine omgezet in psilocine. Psilocine is een stof die lijkt op de menselijke neurotransmitter serotonine. 

serotonine, ook vaak op zijn Engels als serotonin geschreven, is een neurotransmitter die vooral een stimulerende werking heeft. Het zogenaamde gelukshormoon heeft een invloed op heel wat processen in ons lichaam zoals het geheugen, zelfvertrouwen, slaap en stemming.

De effecten van een “grote” dosering:

Mensen ervaren kleuren op een intense manier. Sommige kleuren worden bijvoorbeeld heel fel en neon-achtig. Daarnaast zien mensen in allerlei voorwerpen bepaalde patronen van geometrische figuren. Een tapijt of een grasveld kan hierdoor op een andere manier uit zien voor de persoon in kwestie. Ook zie je mogelijk gekleurde aura’s om voorwerpen en mensen heen. Alles wordt vooral intensiever waargenomen. Geluid, zoals muziek wordt op een andere manier ervaren, ook je smaak kan tijdelijk aangetast zijn waardoor fruit bijvoorbeeld veel zoeter smaakt en je geur speelt hierbij ook een belangrijke rol. 

Conclusie:

Er zit dus een groot verschil in de effecten van een microdose en een grote dosering. Met het nemen van een microdose zul je nooit de effecten ervaren van een grote dosis ervaren. Het is 100% veilig om uit te testen hoeveel je moet nemen om jouw sweet spot te ontdekken. Voor de één is dat precies 1 gram voor de ander 0,8 en een derde 1,1 gram. De effecten van een microdose truffels kunnen u op een positieve manier ondersteunen in het dagelijks leven! 

Box truffels