Home » Blog » Truffels » Truffels vergelijken met antidepressiva?

Truffels vergelijken met antidepressiva?

XtraPositive Organic Truffles

Verbeter je stemming, energie en focus!
Bestel Meer informatie

In april 2021 schreef de Scientific American een artikel over een onderzoek dat is gedaan naar psilocybine (de werkende stof in truffels), en antidepressiva. De uitkomst was dat de symptomen van depressie net zo goed verbeterde in vergelijking met antidepressiva. Sterker nog de psilocybine zorgde tevens voor minder bijwerkingen. De studie was vrij klein maar de eerste resultaten zijn veelbelovend. 

De proef met psilocybine is gedaan op 59 personen maar er waren meer dan 1000 vrijwillige aanmeldingen voor. hieruit blijkt al dat mensen op zoek zijn naar andere oplossingen dan antidepressiva. Alle proefpersonen hebben al langere tijd een zware depressie. Voor het onderzoek wordt de groep in 2 groepen verdeeld en worden verschillende dosissen en of een placebo toegediend. 

Een schokkend cijfer is zelfs dat 10% van de amerikaanse bevolking leidt onder een depressie. De eerste resultaten van het onderzoek zijn veelbelovend. Het hele artikel vind je hier: https://www.scientificamerican.com/article/psilocybin-therapy-may-work-as-well-as-common-antidepressant/

anti-depressiva